Autor: 021.rs

Novi Sad
23.10.2024.
10:08
Nedavno je objavljena vest da je Srbija u prošloj godini bila u evropskom vrhu po broju poginulih u saobraćaju na milion stanovnika. Šta je problem? Nedostatak bilo kakve kulture.
  • MaryPoppins

    23.10.2024 12:48
    Obadva vozila su u prekršaju!! Leva traka auto puta služi samo za preticanje, a desna za kretanje,a Vi ste se prestrojili na levu traku kod Subotice i zelite kod Kragujevca da obidjete kamion. Obadva vozila su platila auto put da bi ga koristila i vi nemate pravo da ometate ostale učesnike u saobraćaju,mišljenja sam da ste nesiguran, nedovoljno obučen,nedovoljno školovan vozač i najbolje bi bilo za vas i sve nas da vas pošalju na ponovno polaganje i posetu auto škole.
    To što drugi vozač vozi službeni auto nije vaš problem, za to imamo saobraćajnu policiju da ga sankcionise,svako je za sebe odgovoran, a vaša je dužnost da se sklonite sa leve, preticajne trake i ne dovodite svojom bahatoscu druge učesnike u opasnost.
  • Dejan

    23.10.2024 12:46
    Cccc
    A sto ovaj sto snima ide preticajnom trakom,zakupio dasa pa mu se moze, ima vozna traka pored desno ! Tako vozi 90% vozaca u srbistanu !! Obostrana krivica bi bila da se desio sudar ! Idite malo do croata, ugara, u ovom skucaju bi snimac zastao i propustio skodu rumstera,tako bi barem trebalo ! Losi ljudi,losi vozaci, losi novinari,losi putevi, rezultat se zna !!! Tzv ,,bahata voznja,, to su novinari izmislili,jel tako a naivni brze bolje prihvatili
  • The Lalosh

    23.10.2024 12:36
    Svi su mnogo bitni
    Svi komentari koji pravdaju ovakvo ponašanje vozača službenog vozila imaju problem u glavi. Taj problem se zove "moram da budem prvi makar ovde, ako već nigde drugde nisam".
    Zato se mnogo nerviraju kada stoje u nekom redu i pokušavaju da se proguraju preko reda. Zato pokušavaju glupe i opasne manevre u saobraćaju da bi dokazali da može brže. I onda često stradaju oni, a na žalost povedu i nekog drugog za sobom...
    A zašto? Koji je problem voziti na bezbednoj udaljenosti iza nekoga ko vozi 100km/h dok obilazi kamion koji ide 80km/h? Sačekati da on obiđe, vrati se u desnu traku, pa onda ako je čista pista, vozi i 300!
    Ne, nego on mora da se nervira, da svira, da pravi opasne manevre...
    Umesto da mu bezbednost bude na prvom mestu, on mora da se dokaže, pa i po cenu svog i tuđih života.
    Ograničenje brzine na svakom putu je MAKSIMALNA brzina na tom putu. Nigde ne piše da MORA da se vozi 130 na autoputu ako piše da je ograničenje 130.
    Mentalitet je problem i učenje od malih nogu da su oni nešto posebno i najvažnije, a svi ostali su miševi.
    A ružna istina je da imamo ubedljivo najgori mentalitet i sindrom pikinezera koji misli da je mnogo bitan. I kao pojedinci, a i kao nacija/narod.
  • Nemanja

    23.10.2024 12:31
    Evo i ovde se javljaju poremećeni divljaci koji histerišu na druge jer ne pretiču kamion sa 140 na sat i ometaju ih u efikasnijem kršenju propisa. Takve kad se slupaju ne treba voziti na urgentnu niti trošiti na njih grobno mesto, samo ih gurnuti u kraj puta, da stoje kao upozorenje.
  • Slucaj

    23.10.2024 12:29
    Dugo sam na auto-putu i mogu da kazem da je za Novosadjane tipicno da voze preticajnom trakom, bez vracanja u voznu.
  • Inozemac

    23.10.2024 12:25
    Sreli se jahač leve trake sa kamerom i priglupi nestrpljivi preticač iz desne trake...
    Obojica puni prava.
  • NN

    23.10.2024 12:05
    Pa vide se tablice na pikapu !
    Jednostavno je.
    Proslediti MUP-u, na postupanje.
    Skidati snimke i stalno im slati u ovakvim slučajevima, pa imaju korpus delikti za prekršajni postupak.
    Nažalost ovakvih ima dosta na putevima.
  • Паја

    23.10.2024 12:00
    Закључак на основу коментара на видео: крив је онај ко иде својом траком, а не онај који би да се убаци и после изиграва полицајца угрожавајући себе и друге.
  • Vlada

    23.10.2024 11:51
    U oba ova slučaja krivica je isključivo na ovom koji vozi službeno vozilo. Ovaj što pristiže kamion, pristiže ga brzinom kojom se kreće, ali ipak pretiče. Čak bih rekao da se kreće 130 km/h, jer je ispred njega još jedno vozilo koje pretiče taj kamion, a ovaj sustiže to vozilo.
    Službeno vozilo ne sme da pretiče sa desne strane, koliko god da se sporo kreće ovaj u levoj traci (a ne čini mi se da se kreće presporo), a posebno ne sme da radi ovo što je uradio na drugom snimku.

    Ja bih ovaj snimak poslao policiji i još njegovom poslodavcu, pa neka se češe, kretenčina!
  • Jovanka

    23.10.2024 11:50
    Pikap 100% kriv, odnosno odgovoran za ugrozavanje bezbednosti kod preticanja.
    Za ovo kocenje odmah zoves policiju i prijavis!
  • UCA

    23.10.2024 11:48
    Brzina na pedali mozak opali
    Ovde nema sta da se komentariše, jer podaci sami o sebi govore da smo nasilnička i nekulturna nacija. Ma koliko to zvuči surovo i može da zaboli, ali istina je istina, i protiv brojki se ne može. Matematika ne zna za naše sujete i egoizam.
  • zx

    23.10.2024 11:24
    bahatost
    Džipovi, bahati sa Audijem/BMW (polovnim).....
    naročito tipovi u 40/50....zakasneli puberter

    oduzeti vozila/dozvolu i zatvor par godina

    spasili smo živote nekih
    -------------------------------------------
    auto škole odavno ne uče decu vožnji...pare su važne-kapitalizam
    ----------------------------------------
  • NS

    23.10.2024 11:21
    Vozio sam ili su me vozili u skoro svim evropskim zemljama i nisam video ni približno bahate vozače kao kod nas.
  • Куп је битан

    23.10.2024 11:17
    У Северној Македонији лепо пише :

    Десна трака за возење, лева за претекнување.
  • Dejan

    23.10.2024 11:13
    Kao prvo,ovaj preplaseni sa kamerom se nije "prestrojio" da obidje kamion jel je kamion dosta daleko.
    Kao drugo,vozio je sigurno ispod ogranicenja a klasican "jahac" leve trake izigrava policiju odredjujuci koliko brzo neko drugi treba da vozi.
    Kao trece,ovaj u sluzbenom kediju isto nije bas bazdaren,prvo sto je uopste probao da se uvuce sa desne strane ispred kamermana a drugo sa onim glupiranjem kad ga je vec obisao.
  • /

    23.10.2024 11:13
    /
    stavite i primer onoga sa blinkerima iz backog petrovca.

    oba primera se konstantno desavaju.
  • Zbog ovakva dva

    23.10.2024 10:56
    Pacijenta
    Ljudi ginu na putevima.
    Zbog prvog koji misli da može da se zabode u levu traku i vozi 95-100kmh,još misli da ima opravdanje što vozi porodicu i to što kao "obilazi" kamion, koji je inače ispred njega na dobrih 20-30m i koji verovatno ide 90kmh,dok mu se ne zaleti lik od pozadi sa 150 pa onda bude stani pani, vraćaj se desno. U još gorim situacijama je da uopšte nema savest i da i dalje nastavi da vozi u levoj i pravi gužvu, što je očigledno i uradio, čim je ovaj počeo da ga obilazi iz desne trake.
    Zbog drugog, koji direktno krši zakon i pravi se majmun isto koliko i prvi, pa je krenuo u rizično zabranjeno preticanje iz desne trake, zatim i brake check kad ga je obišao, jer je vrlo verovatno hteo da mu nešto verbalno a možda i fizički objasni pre isključenja za desno.
    Zato lepo u Hrvatskoj, ako vas na'vataju preko kamera da vozite levom trakom određeni broj kilometara, pritom nikog ne obilazite, nego se samo vozite, zaustavi vas presretač i bam bato. 150e kazna na licu mesta.
  • Marko

    23.10.2024 10:41
    Stvarno ne znam kako smo opstali kao narod do sad. Citam komentatere i polovini bi oduzeo vozacku trajno!
  • Prvi u gradu

    23.10.2024 10:35
    Firme su ocajne jer niko nece da radi njihove kretenske poslove za sitan novac pa bi zaposlile i majmuna sa grane samo ako hoce da radi i onda takav neki dobije i sluzbeni auto koji je 100 god ispred onoga sta je on vozio u privatnom zivoti i onda u vakumu glave nastaje reakcija slicna otvaranju sampanjca i desavaju se pogubne posledice po okolinu.
  • K

    23.10.2024 10:29
    Zaglupljenoj sirotinji je ovo jedini vid zabave.
  • Ne čudi me

    23.10.2024 10:29
    Ma nevaspitani, isfrustrirani divljaci, puni sebe. Sto puta sam to ovde pisao, godinama. I to bar da imaju neke kvalitete da budu puni sebe. Svi misle da su neko i nešto.

    Ovo je još i blago, šta sam ja sve doživeo od bezobzirnih, ograničenih u glavi, smradova od ljudi.

    Ako voziš po propisima, besne. Ako divljaš i ti, pa pretičeš, I TADA BESNE JER IM SMETAŠ DA ONI PRVI IDU U PRETICANJE... iako si ti prvi iza, recimo, kamiona u koloni.

    Pa onda krene to namerno kočenje ispred tebe, da izazovu udes. Da te kazne jer nisi radio po njihovom.

    Nemam kameru, a da sam je imao, sada bih poslao redakciji bar tri snimka gde sam se sklanjao sa puta spoljnim točkovima, kako bi manijak mogao da završi preticanje bez da nas sve pobije. Bar tri puta sam skoro završio u novinama da se nisam sklanjao delimično van puta. Hvala i autu iz drugog smera, koji je isto sebe sklonio sa puta... I svima spasao život taj dan.

    Mi ih spasavamo pribranošću, oni su samo bahati debili sa pola mozga.

    Pozdrav za sve dobre ljude.
  • Laloš

    23.10.2024 10:26
    Nije ovo samo u saobracaju.U svim oblastima zivota u ovoj drzavi je haos, samo ne ugrozava se bezbednost svuda pa se mozda i ne obraca paznja, a i neke nenormalne stvari se cine normalne.Stice se utisak da vlast namerno dozvoljava sve ovo , radi opstanka na vlasti.
  • znamo se odavno

    23.10.2024 10:21
    Srpska posla. A i ovi sto se kur.e sa novim kolima....e, pa i vasa kola ce biti stara jer kola se ne menjaju bas kao carape. Lako je dok tata i je.ac placa.
  • Nemanja

    23.10.2024 10:21
    "Kad vidiš da neko ide brže od tebe pomeriš se u desnu traku, šta tebe briga koliko on sme da ide ili ne sme"

    Ovakvi likovi zaslužuju sve što ih zadesi, samo je važno da nikoga sa sobom ne povuku u smrt.
  • Aleksandra

    23.10.2024 10:17
    Predlog
    Obnavljanje vozacke dozvole na svakih 15 g. PONOVNIM POLAGANJEM! Pa bismo videli koliko bi ostalo bez dozvole.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna